Блог статии од Емоции

Последици од долготрајна емотивна исцрпеност

Доколку еден подолг временски период сте анксиозни, може да ви се причини дека сте попримиле одредени наизглед чудни особини и дека засекогаш сте се „измениле“. Всушност, сте станале: неодлучни, сугестибилни (пред сè автосугестибилни), сте ја загубиле самодовербата.

Прочитај повеќе

Кога имате чувство на непостоење

Недостатокот на доживување на самиот себеси, чувството како да ве нема е епицентар на многу емотивни проблеми. Како се создава? Во детството. Многу родители го растат своето дете, непочитувајќи го неговиот свет.

Прочитај повеќе

Непријатни емоции и конфликтни ситуации

Кога ќе се најдете во некаква конфликна ситуација, доживувате бројни непријатни чувства. Во основа, луѓето и одбегнуваат да влезат во конфликт, само за да не се соочаат со својот страв, лутина, бес, тага, недоверба. Ваквите емоции произлегуваат од бројните претпоставки и очекувања што ги имате за тоа што другиот ќе направи...

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива