Блог статии од месец Септември, 2021

Зошто е тешко да се каже ,,НЕ“ ?

Дали ви се случува за нешто да се сложите, без многу размислување? Имате страв некого да повредите? Или, сакате на некого да му удоволите? Ви се случува да кажете „да“ иако мислите „не“? Чувствувате непријатност или вина кога треба да кажете „не“, „не сакам“, „не ми одговара“?

Прочитај повеќе

Последици од нездрав бес

Бесот настанува како последица на барањата кон некого, нешто или кон себе и тоа барање, кое не се исполнало. Изневерените очекувања создаваат лутина, а кога човекот е бесен, заради хормонот на стрес станува агресивен.

Прочитај повеќе

Начини на решавање конфликти

Начините кои може да ви помогнат во решавањето на вашите конфликти, се: ПРОМИСЛЕНОСТ- која што може да биде вербална, но и да остане во вас; ДОГОВОР - кој може да го сочинете во вас, како договор помеѓу два спротивни ставови, или како договор со други.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива