Блог статии од месец Декември, 2015

Дисфункционално реагирање на разочараноста

Кога луѓето се разочарани, најчесто реагираат дисфункционално. Еве некои модели од нив: 1. Одрекување-говорите „ништо не ми е“ 2. 2. Зависност, од типот на алкохолизам, дрога, прејадување, коцка, промискуитетност и сл. 3. Одбегнување на вложување. 4. Агресивно-префрлање на одговорноста. 5. Пасивно депресивни реакции.

Прочитај повеќе

Соочете се со својата срамежливост и плашливост

Срамежливи сте? Доколку одговорот е потврден, тоа значи ве измачува стравот од контакти со други луѓе, па од нив се отуѓувате или ако сте во друштво не се чувствувате добро.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива