Блог статии од Љубов и врски

Петте фази на напуштањето

Дали некогаш сте се почувствувале напуштенo? Кога било тоа? Кога сте ја загубиле љубовта или вашата приврзаност, кога сте останале сами, кога некој на некој начин ве предал, отфрлил, оставил?​Во основата на напуштањето се наоѓа стравот кој сите ние сме го почувствувале.

Прочитај повеќе

Ирационални убедувања после прекинувањето на врската или бракот

Престанете, затоа што врската не ви успеала, самите себеси да се доживувате за губитник. Причините заради кои партерот заминал може да имаат или воопшто со вас да немаат врска. Не треба да стравувате од мислењата на другите околу вашиот развод или прекината врска.

Прочитај повеќе

Дали љубомората може да се контролира?

Забележувате како љубомората го уништува вашиот однос. Љубоморни сте на секоја личност во животот на вашиот партнер, па дури и на оние кои биле пред вас.

Прочитај повеќе