Популарни блог статии

Децата и разводот на родителите

Видео од гостувањето во емисијата 24 од се срце.Тема: „Децата и разводот на родителите.Гостин: м-р Милка Ололоска, психолог-психотерапевт.

Прочитај повеќе

Суштината на љубомората

Треба да научите како другите да ги прифаќате, иако притоа знаете дека не можете ни да ги контролирате, ниту на нешто да ги присилите. Треба да ги пуштите да бидат тоа што сакаат или мораат да бидат. Ова е единствениот начин за да постигнете внатрешен мир.

Прочитај повеќе

Како да се справите со своите проблеми?

За да можете да се справите со своите проблеми, потребно е да превземете одредени чекори. За почеток, кога имате некаков проблем, наместо како досега да го третирате како проблем, обидете се го претворите во одреден збир на рационално подредени задачи.

Прочитај повеќе