Блог статии од месец Ноември, 2015

Кога ве дефинираат другите

Колку енергија, време и напори трошите во размислување и грижа за тоа што другите мислат за вас? Степенот до кој им дозволувате на другите да ве дефинираат, може да биде сериозна пречка во развојот и одржувањето на ,,здрава“ самоперцепција.

Прочитај повеќе

​Како се однесувате кон грешките кои ги правите?

Многумина се вртат наназад и жалат за направените грешки. Престанете да размислувате за грешките кои сте ги направиле во минатото. Ваквото размислување е погрешно и од него немате никаква корист. Зошто сте грешеле? Затоа што сте се обидувале нешто да направите.

Прочитај повеќе

Состојба на загриженост

Грижата е екстремно размислување за нешто што не сакате. Кога се грижите, тоа значи дека толку многу размислувате за нешто што не сакате, што почнувате физички да го чувствувате - се јавува стрес. Мислите се енергија која се стреми да се манифестира.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива