social image
 • Центар за едукација, советување и личен развој со психолог-психотерапевт м-р Милка Ололоска.

Индивидуалната психотерапија

Овде, улогата на психотерапевтот е да даде подршка ,да укаже на алтернативите, да ви помогне да ги согледате дисфункционалните обрасци на однеување и да ги замените со функционални.
Прочитај повеќе...

Imago-Self


Нашата работа е насочена на емотивното здравје и созревање, на остварувањето на сите потенцијали, како и на решавање на потиснатите чувства и ограничувачки убедувања, кои се клучниот извор на сите наши самонаметнати ограничувања, саботирање на сопствениот успех.

Прочитај повеќе...
 

Партнерската психотерапија

Наменета е за парови кои со самостојни напори не наоѓаат адекватен и конструктивен излез од конфликтите, или постои застој во врската, па психотерапевската помош е индикувана во смисол на стручно водење дијалог, со цел промена на дифункционалната состојба во која парот е ,,заглавен“. Прочитај повеќе...

Во психолошкото советувалиште „ИМАГО-СЕЛФ“ помагаме во третирањето и надминувањето на следниве психолошки проблеми:

 • АНКСИОЗНО НАРУШУВАЊЕ: Чувство на интензивен страв и паника
 • ПАНИЧНИ НАПАДИ
 • ДЕПРЕСИВНА НЕВРОЗА со суицидални мисли, со чувство на безнадежност, негативни мисли, очајност, пореметено расположение, несоница, неодлучност и сл.
 • ХИПОХОНДРИЈА: Преголема окупираност со телесните симптоми, здравјето и болестите. 
 • ОПСЕСИВНО-КОМПУЛСИВНО НАРУШУВАЊЕ (ОКН)
 • РАЗЛИЧНИ ФОБИИ: Од отворен или затворен простор, од висина итн.
 • ИРАЦИОНАЛНИ СТРАВОВИ кои управуваат со твојот живот
 • НИСКА САМОДОВЕРБА, односно лоша слика за себе
 • НАДМИНУВАЊЕ НА НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ: лутина, бес, вина, срам, тага, завидливост, љубомора, грижи, несигурност, разочараност, отуѓеност, трајна емотивна исцрпеност и нарушување во истите
 • ПАРТНЕРСКИ ВРСКИ И ОДНОСИ: Зависна врска, отуѓеност, изгубена интимност, „натпревар“ меѓу партнерите во однос на децата, работата, успехот, финансиите или сексуалноста
 • КАКО ДА НАДМИНЕТЕ ДРУГИТЕ ДА ВЕ ДЕФИНИРААТ и да ја креираат вашата самоперцепција
 • ФОБИИ, ФРУСТРАЦИИ, ПОТИСНАТИ ЕМОЦИИ
 • САМОДОВЕРБА – како да ја изградите
 • БУЛИМИЈА И АНОРЕКСИЈА
 • КРИЗА НА СРЕДНИ ГОДИНИ
 • ОДНОСИ ВО СЕМЕЈСТВОТО И РАБОТА СО ДЕЦА: мало дете, адолесцент, „непослушни“ деца
Несоодветни начини на комуникација со вашиот партн... 16.12.2021 Кога се расправате со вашиот партнер, може да користите одредени фрази, кои во вашата меѓусебна комуникација, не само шт... Види детали
Како да ја прошириш твојата зона на комфорот? 16.12.2021 Комфорната зона ни дава можност да живеееме без анксиозност користејќи различни форми на однесување кои не држат надвор ... Види детали
Како ги потиснувате своите емоции? 16.12.2021 Кога ќе доживеете искуство кое ви е непријатно, болно или тешко и не сте способни со тоа да се носите или едноставно се ... Види детали
Види ги сите нови блог статии

Нашите статии

Галерија

Видеа