Блог статии од Деца и родители

Како да му помогнете на вашиот адолесцент?

Многу адолесценти создаваат негативна слика за сопственото тело или за некои аспекти на својот изглед што доведува до состојба на несигурност во контактите со другите луѓе. Вие како родители, може многу да му помогнете што помалку болно мине низ овој нормален развоен процес.

Прочитај повеќе

Нови почетоци, нови стресови - стресот кај учениците

Помогнете му на детето полесно да се адаптира и мотивира за учење. Откријте дали вашето дете е жртва на булинг (злоставување од други деца) и на што се должат неговите отпори за одење во училиште?

Прочитај повеќе

Децата и разводот на родителите

Видео од гостувањето во емисијата 24 од се срце.Тема: „Децата и разводот на родителите.Гостин: м-р Милка Ололоска, психолог-психотерапевт.

Прочитај повеќе