Блог статии од месец Април, 2015

Маските кај некои луѓе

Маската, лажниот идентитет кои некои луѓе пред другите и пред самите себе, ја носат, за да остават одреден впечаток и да го сокријат сопственото јас. Нејзе можат да ја покажуваат затоа што не е толку повредлива. Колку подолго ја носат, толку е потврда. Може да биде студена, груба, камена, безгрижна, накитена, сјајна...

Прочитај повеќе

Дисфункционалните мисли и вашата анксиозност

Кога сте анксиозни, панично преплашени, вашите мисли стануваат автоматски негативни и дисфункционални. Тие може да го условаат настанувањето на анксиозноста, но може да се појават и како резултат на нејзиното настанување.

Прочитај повеќе

Автодеструктивно однесување

Автодеструктивното однесување често се поистоветува со самоповредување, што не е точно. Точно е дека самоповредувањето преставува најекстремна форма на автодеструктивност, но таа може да се јави и низ други форми.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива