Блог статии од месец Јануари, 2016

Како да се справите со своите проблеми?

За да можете да се справите со своите проблеми, потребно е да превземете одредени чекори. За почеток, кога имате некаков проблем, наместо како досега да го третирате како проблем, обидете се го претворите во одреден збир на рационално подредени задачи.

Прочитај повеќе

Што е тоа што не ограничува?

Кого обвинувате за тоа што го немате, а навистина го сакате? Додека си ги поставувате овие прашања, ќе сфатите колку негативни и токсични чувства струјат низ вашето тело, правејќи го напнато, како да е темпирана бомба која секој момент може да експлодира.

Прочитај повеќе

Самопочитување во односите

Доколку се наоѓате во некаква врска, важно е да процените во која мерка имате самопочитување. Колку навистина сами себе се сакате? Како надворешно се преставувате? Ова се две спротиставени прашања од причини што е чест случај надворешно да пројавувате една многу поубава слика од онаа која се наоѓа во вас самите.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива