Блог статии од Емоции

Последици од нездрав бес

Бесот настанува како последица на барањата кон некого, нешто или кон себе и тоа барање, кое не се исполнало. Изневерените очекувања создаваат лутина, а кога човекот е бесен, заради хормонот на стрес станува агресивен.

Прочитај повеќе

Зошто не напредувате во вашиот личен развој?

Ако се обидувате на ментално ниво да препознаете кои се деловите во вас кои го отежнуваат, попречуваат вашето напредување, многу тешко ќе ги препознаете. Оние емоции за чие постоење сте свесни, не се клучни. Токму тие затоа што се свесни, не ги доживувате за толку опасни за да ги потиснете.

Прочитај повеќе

Интуитивни претчувства за другите

Интуицијата е вашата најсилна емоционална алатка. Со нејзина помош може да се донесуваат многу корисни претпоставки во ситуации кога не ни се достапни сите факти.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива