Блог статии од Љубов и врски

Несоодветни начини на комуникација со вашиот партнер

Кога се расправате со вашиот партнер, може да користите одредени фрази, кои во вашата меѓусебна комуникација, не само што воопшто не ви помагаат, туку го отежнуваат настанатото недоразбирање. Доколку и вие користите некои од следниве фрази, треба да знаете дека во недоразбирањето сте ја внеле кавгата.

Прочитај повеќе

Петте фази на напуштањето

Дали некогаш сте се почувствувале напуштенo? Кога било тоа? Кога сте ја загубиле љубовта или вашата приврзаност, кога сте останале сами, кога некој на некој начин ве предал, отфрлил, оставил?​Во основата на напуштањето се наоѓа стравот кој сите ние сме го почувствувале.

Прочитај повеќе

Ирационални убедувања после прекинувањето на врската или бракот

Престанете, затоа што врската не ви успеала, самите себеси да се доживувате за губитник. Причините заради кои партерот заминал може да имаат или воопшто со вас да немаат врска. Не треба да стравувате од мислењата на другите околу вашиот развод или прекината врска.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива