Излезете од затвотениот круг на СТРАВОТ, АНКСИОЗНОСТА И ПАНИЧНИТЕ НАПАДИ

СТРАВОТ станал дел од вашето секојдневие. Ги обојува сите аспекти од вашето живеење. Ве блокираа, парализира и ја превзел целата контрола врз вашиот живот. И животот ви станал: ограничувања, сопствени репресии, казни, вина, изгубена надеж. Страв од успех и неуспех, од потсмевање од различност, од отфрлање ..... Страв од невклопување, од губиток, од болест, смрт, од сиромаштија, срам, осуда...Престанавте да живеете во сегашноста. Сега е време на сето ова да му кажете: ,,ДОСТА Е!“. Дојдете на нашата работилница која ја организира Центарот за едукација, советување и личен развој Imago-Self, заедно со м-р Милка Ололоска, психолог –психотерапевт, за да ви помогнеме да научите како од овој парализирачки психолошки страв да се ослободите.

Се чувствувате АНКСИОЗНО ? Имате чувство како да сте на ивица, напнати сте, испаничени, пренервозни, загрижени дека вам или на некој ваш близок ќе му се случи нешто лошо, а вие тоа нема да можете да го спречите? Заради анксиозноста, чувствувате телесни симптоми како мускулна напнатост, потење, тресење, бледило,чувство на гушење и задишаност, забрзано дишење, чувство на трема, мачнина, дијареа, болки во главата, грбот, несоница,неправилна работа на срцето, кнедла во грлото и потешкотии со голтање, сува уста, слабост и трпки во рацете и нозете.

Имате ПАНИЧНИ НАПАДИ? Не гледате никаква видлива причина за тие да се појават?  Штом се појавиле, почнуваат забрзано да се зацврстуваат, а вие сето тоа не можете да го поднесете? Што доживувате? Интезивен страв проследен со непријатни телесни симптоми  кои не само што се непријатни, туку и дополнително ве плашат, па заклчучувате како ќе умрете, ќе добиете инфаркт, ќе паднете во несвест, ќе се угушите, спобудалите. Мислите како морате да побегнете, за да сето тоа  го спречите. Сте влегле во еден затворен круг. Пред нападот на паника се чувствувате мали, ситни, безпомошни. Ве преплашува мислата дека над ситуацијата што ви се случува, вие немате контрола. Станувате дополнително преплашени. ДОСТА ВИ Е ОД СЕТО ОВА?

Заслужувате да живеете живот ослободен од страв независно какво и да е лицето на стравот кој го имате. Заслужувaте да го имате сето она што денес заради стравот не можете да го имате како -љубов, моќ, слобода, радост, моменти на сегашност, самопчитување, позитвно самовреднување...

Ние ќе ви помогнеме тоа да го постигнете. Дојдете на нашата едукативна работилница, за да низ веќе испробани техники, вежби, методи научите како сето тоа да го постигнете. Работилницата ќе ја води м-р Милка Ололоска, психолог – психотерапевт. Доста ви е да живеете во страв дека ќе бидете осудувани напаѓани или понижувани? Водени од стравот не се однесувате одговорно, мислите како сѐ да е залудно. Стравот ви ја краде јаснотијата на умот, вашата добробитност. Ви ја менува сликата која за себе ја имате, како и чувството на сопствената вредност, самодовербата и самопочитувањето. Го храните, верувајќи му во она што ви го говори, во што ве уверува.


Ние ќе ви помогнеме тоа да го постигнете. Дојдете на нашата едукативна работилница за да низ веќе испробани техники, вежби, методи научите како сето тоа да го постигнете. Работилницата ќе ја води м-р Милка Ололоска, психолог – психотерапевт.
 

За работилницата

Датум на одржување: 23.02.2017 (четврток), 18:30 – 20:30 часот

Место на одржување: Public Room (Јавна Соба), 50 та Дивизија 22, 1000 Скопје

Едукатор: м-р Милка Ололоска, психолог – психотерапевт

Котизација: 1000 денари

Контакт: 070/585-033, 078/335-957.

Напомена: Пријавувањето можете да го направите заклучно со 23ти Февруари до 14:00 часот
.

Пријавувањето е задолжително
 

 

Наши едукации