Блог статии што го содржат тагот Љубов и врски

Несоодветни начини на комуникација со вашиот партнер

Кога се расправате со вашиот партнер, може да користите одредени фрази, кои во вашата меѓусебна комуникација, не само што воопшто не ви помагаат, туку го отежнуваат настанатото недоразбирање. Доколку и вие користите некои од следниве фрази, треба да знаете дека во недоразбирањето сте ја внеле кавгата.

Прочитај повеќе

Совети за надминување на несигурноста во интимните врски

Кога влегувате во интимна врска, може да се чувствувате многу ранливо, особено ако во претходните врски сте се почувствувале повредено. Мислите од типот, дали нешто сте направиле со што партнерот сте го повредиле, или дека сето тоа е премногу добро за да биде вистинито, може да направи да се чувствувате несигурно.

Прочитај повеќе

Прекинувањето на врската и осаменоста

Зошто на некои луѓе им преставува проблем да бидат сами после прекинувањето на врската? Зошто веднаш по раскинувањето, па дури и пред него, влегуваат во врска со нов партнер, за да не останат сами? Дали тоа нешто за нив говори? И дали тоа е добро?

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива