Нови блог статии

Како вашето дете успешно да го искарате?

Ако на детето, секогаш кога нешто лошо ќе направи, му викате и го тепате, можеби ќе постигнете ефект.Но, тој е моментален и не е траен.Удирањето, шамарењето и ќотекот на детето му кажуваат дека е во ред другите да се тепаат за да се реши некој проблем.Дури, може да го поттикнете, другите да ги казнува на ист начин како што него го казнувале.

Прочитај повеќе

Зошто е тешко да се каже ,,НЕ“ ?

Дали ви се случува за нешто да се сложите, без многу размислување? Имате страв некого да повредите? Или, сакате на некого да му удоволите? Ви се случува да кажете „да“ иако мислите „не“? Чувствувате непријатност или вина кога треба да кажете „не“, „не сакам“, „не ми одговара“?

Прочитај повеќе

Последици од нездрав бес

Бесот настанува како последица на барањата кон некого, нешто или кон себе и тоа барање, кое не се исполнало. Изневерените очекувања создаваат лутина, а кога човекот е бесен, заради хормонот на стрес станува агресивен.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива