Блог статии од Личен развој

Како да ја прошириш твојата зона на комфорот?

Комфорната зона ни дава можност да живеееме без анксиозност користејќи различни форми на однесување кои не држат надвор од зоната на презвемање ризици. Проблемот од останувањето во оваа пријатна зона е тоа што останувањето може да има големо влијание врз нашиот личен развој, како и на успехот воопшто.

Прочитај повеќе

Дали самите доволно се познавате?

Често се случува да не сте задоволни од својот живот, од самите себе и од луѓето околу вас. Се обидувате да бидете некој друг, ги следите општествените трендови и постојано се преправате. Со тоа, ја лажете околината и се преставувате за нешто што не сте. Но, притоа се лажете и самите себе и не се прифаќате такви какви што сте -единствени.

Прочитај повеќе

За оние кои не се задоволни од својот живот

Дали кога во нешто нема да успеете, смислувате многу извинувања и изговори и наведувате како го чекате вистинскиот момент? Зошто се чувствувате немоќни и незадоволни, дозволувајќи некој друг да управува со вашиот живот?

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива