Блог статии од Самодовербата и сликата за себе

Работи кои луѓето со висока самодоверба не ги прават

Добро е познато дека високата самодоверба е есенцијална состојка за успех во било кое подрачје од нашиот живот. Без таква самодоверба, ние се плашиме да превземеме ризици и немаме храброст да ги видиме и истражиме широките хоризонти во нашите животи. Луѓето со висок степен на самодоверба, веруваат во својот успех.

Прочитај повеќе

Зошто е тешко да се каже ,,НЕ“ ?

Дали ви се случува за нешто да се сложите, без многу размислување? Имате страв некого да повредите? Или, сакате на некого да му удоволите? Ви се случува да кажете „да“ иако мислите „не“? Чувствувате непријатност или вина кога треба да кажете „не“, „не сакам“, „не ми одговара“?

Прочитај повеќе

Ти можеш многу повеќе

Зошто некои луѓе имаат висока, а некои ниска самодоверба? Што е причината за тоа: во строгиот внатрешен критичар, негативните мисли, неумешноста да се постават лични граници и да се каже "НЕ"...?

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива