Блог статии од Емоции

Како ги потиснувате своите емоции?

Кога ќе доживеете искуство кое ви е непријатно, болно или тешко и не сте способни со тоа да се носите или едноставно се плашите, често ја запоставувате таа емоција и станувате преангажирани, повеќе вежбате, јадете, пиете, или едноставно се ,,преправате“ дека ништо не се случило. Кога тоа го правите ,емоцијата не ја чувствувате и неа ја потиснуват

Прочитај повеќе

Запознајте ја сопствената ранливост

Во текот на вашето растење сте доживеале помали или поголеми разочарувања. Многу брзо, сте сфатиле дека светот не е рај во кој може да го направите или да го добиете она што ќе го посакате и дека разочарувањата, особено оние ненадејните се дел од тој свет.

Прочитај повеќе

Неспособност да се изразат чувствата

Луѓето кои не умеат да ги изразат сопствените чувства, ниту умеат да ги препознаат чувствата на другите од нивното опкружување, страдаат од алекситимија. Тоа, кај нив предизвикува перманентен стрес.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива