Блог статии од месец Август, 2016

Мотивација на денот

Оптимисти или песимисти? Трудете се секогаш да гледате на позитивната страна на работите

Прочитај повеќе

Разлика помеѓу страв и паника

Стравот и паниката не се идентични чувства, иако паниката е интезивна форма на страв. Меѓу стравот и паниката стои една суштинска разлика. Сите се склони кон страв и повремено го чувствуваат, додека сите не се склони кон паника дури и кога ќе се најдат во реално опасни ситуации.

Прочитај повеќе

Како самите се доживуваме?

Тоа што го одредува нашиот живот е претставата која за себе ја имаме, а не тоа на каков начин другите не доживуваат. Таа претстава се формира несвесно, во раните развојни фази, под влијание на искуствата од интеракции со другите луѓе. Еднаш откако ќе се формира, таа слика несвесно и секојдневно се потврдува со секоја наша постапка и одлука.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива