Блог статии од месец Април, 2016

Паничен напад - ах тие мои мисли!

Паничниот напад е една посебна состојба која е поврзана со анксиозноста, но на еден посебен начин, различен од другите. Негово главно обележје е што се јавува ненадејно, без никакви видливи знаци кои би упатиле на неговото појавување. Врз вас влијае емотивно загрозувачки, така што за време на нападот се чувствувате целосно онеспособено.

Прочитај повеќе

Родителски стрес

Денес, стресот е придружник во секојдневието на сите нас, било да е во прашање стресот на работа, стрес заради промена во животот..., но и стрес заради родителската улога или т.н. родителски стрес.

Прочитај повеќе

Изгубена интимност

Чувствувате како со партнерот сè повеќе сте оддалечени. Деца, работа, обврските по дома и недостатокот на слободно време, си го прават своето. Иако и двајцата се сакате, чувствувате како да не се разбирате, како еден кон друг не се отварате и дека не минувате доволно време заедно.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива