Блог статии од месец Јануари, 2016

За оние кои не се задоволни од својот живот

Дали кога во нешто нема да успеете, смислувате многу извинувања и изговори и наведувате како го чекате вистинскиот момент? Зошто се чувствувате немоќни и незадоволни, дозволувајќи некој друг да управува со вашиот живот?

Прочитај повеќе

Променете го начинот на размислување

Да се размислува позитивно може да биде доста комплицирано. Читаме книги за самопомош, гледаме видеа, насекаде се акцентира значењето и важноста на позитивното размислување. Но, никаде не добиваме некакви упатства, насоки како тоа да го направиме.

Прочитај повеќе

Стравови кои управуваат со вашиот живот

Сигурно во животот сте сретнале некого кој се плашел да донесе одлука, да успее, се плашел од унапредување, од врски, од промени.....Постојат стравови кои не само што управуваат со вашиот живот, туку и ве ограничуваат во сè помал и помал круг.

Прочитај повеќе