Блог статии што го содржат тагот ризици

Како да ја прошириш твојата зона на комфорот?

Комфорната зона ни дава можност да живеееме без анксиозност користејќи различни форми на однесување кои не држат надвор од зоната на презвемање ризици. Проблемот од останувањето во оваа пријатна зона е тоа што останувањето може да има големо влијание врз нашиот личен развој, како и на успехот воопшто.

Прочитај повеќе

Комфорна зона

Во комфорната зона, покрај баналните работи кои во неа се наоѓаат (на пример со исти луѓе и на исти места пиеме кафе), се наоѓаат и: начинот на кој сме навикнати да мислиме, ограничувања кои се последици на таквото размислување, а кои себе си ги наметнуваме, начините на кои себеси се проценуваме, исти критериуми до кои се држиме..

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива