Блог статии што го содржат тагот потиснати емоции

Како ги потиснувате своите емоции?

Кога ќе доживеете искуство кое ви е непријатно, болно или тешко и не сте способни со тоа да се носите или едноставно се плашите, често ја запоставувате таа емоција и станувате преангажирани, повеќе вежбате, јадете, пиете, или едноставно се ,,преправате“ дека ништо не се случило. Кога тоа го правите ,емоцијата не ја чувствувате и неа ја потиснуват

Прочитај повеќе

Зошто не напредувате во вашиот личен развој?

Ако се обидувате на ментално ниво да препознаете кои се деловите во вас кои го отежнуваат, попречуваат вашето напредување, многу тешко ќе ги препознаете. Оние емоции за чие постоење сте свесни, не се клучни. Токму тие затоа што се свесни, не ги доживувате за толку опасни за да ги потиснете.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива