Блог статии што го содржат тагот успех

Како да ја прошириш твојата зона на комфорот?

Комфорната зона ни дава можност да живеееме без анксиозност користејќи различни форми на однесување кои не држат надвор од зоната на презвемање ризици. Проблемот од останувањето во оваа пријатна зона е тоа што останувањето може да има големо влијание врз нашиот личен развој, како и на успехот воопшто.

Прочитај повеќе

Бидете трпеливи - успехот не се случува преку ноќ

Неуспешните многу брзо се откажуваат. Ако не успеат при првиот обид да го направат тоа што го замислиле, ќе заклуќат дека се неспособни или дека тоа е претешко и се откажуваат. Успешните пак од друга страна знаат дека многу малку работи можат да се направат при првиот обид. За сѐ е потребно време.

Прочитај повеќе

Дали јас можам?

Кога се запрашувам дали можам, дали тоа априори значи дека се сомневам во сопствените способности? Дали способностите се тоа што им недостасува на луѓето, за да тргнат напред? Во повеќето случаи, способностите недостатокот на способности не е проблем.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива