Блог статии што го содржат тагот Комфорна зона

Како да ја прошириш твојата зона на комфорот?

Комфорната зона ни дава можност да живеееме без анксиозност користејќи различни форми на однесување кои не држат надвор од зоната на презвемање ризици. Проблемот од останувањето во оваа пријатна зона е тоа што останувањето може да има големо влијание врз нашиот личен развој, како и на успехот воопшто.

Прочитај повеќе

Комфорна зона

Во комфорната зона, покрај баналните работи кои во неа се наоѓаат (на пример со исти луѓе и на исти места пиеме кафе), се наоѓаат и: начинот на кој сме навикнати да мислиме, ограничувања кои се последици на таквото размислување, а кои себе си ги наметнуваме, начините на кои себеси се проценуваме, исти критериуми до кои се држиме..

Прочитај повеќе

Превземете ја одговорноста за сопствениот живот

Да се биде одговорен за сопствениот живот значи: 1.Да не се обвинуваат другите за тоа што сте денес, за тоа што го работите, го имате и го чувствувате. 2.Себе си да не се обвинувате.3.Да станете свесни за тоа каде и кога не сте презеле одговорност за сопствениот живот, за да можете тоа и да го смените.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива