Популарни блог статии

Несоодветни начини на комуникација со вашиот партнер

Кога се расправате со вашиот партнер, може да користите одредени фрази, кои во вашата меѓусебна комуникација, не само што воопшто не ви помагаат, туку го отежнуваат настанатото недоразбирање. Доколку и вие користите некои од следниве фрази, треба да знаете дека во недоразбирањето сте ја внеле кавгата.

Прочитај повеќе

Како ги потиснувате своите емоции?

Кога ќе доживеете искуство кое ви е непријатно, болно или тешко и не сте способни со тоа да се носите или едноставно се плашите, често ја запоставувате таа емоција и станувате преангажирани, повеќе вежбате, јадете, пиете, или едноставно се ,,преправате“ дека ништо не се случило. Кога тоа го правите ,емоцијата не ја чувствувате и неа ја потиснуват

Прочитај повеќе

Детето и неговото наметливо однесување

Сите форми на наметливо однесување на детето имаат заедничка цел: на себе да се привлече вниманието од околината, да се забавуваат оние кои се околу себе, да се истакне по секоја цена, да се биде запазено од другите, да се биде над просекот, да биде особено интересно, вистинска сензација, предмет на туѓо восхитување, па и завист.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива