Блог статии од Деца и родители

Детето и неговото наметливо однесување

Сите форми на наметливо однесување на детето имаат заедничка цел: на себе да се привлече вниманието од околината, да се забавуваат оние кои се околу себе, да се истакне по секоја цена, да се биде запазено од другите, да се биде над просекот, да биде особено интересно, вистинска сензација, предмет на туѓо восхитување, па и завист.

Прочитај повеќе

Како вашето дете успешно да го искарате?

Ако на детето, секогаш кога нешто лошо ќе направи, му викате и го тепате, можеби ќе постигнете ефект.Но, тој е моментален и не е траен.Удирањето, шамарењето и ќотекот на детето му кажуваат дека е во ред другите да се тепаат за да се реши некој проблем.Дури, може да го поттикнете, другите да ги казнува на ист начин како што него го казнувале.

Прочитај повеќе

Како да му помогнете на вашиот адолесцент?

Многу адолесценти создаваат негативна слика за сопственото тело или за некои аспекти на својот изглед што доведува до состојба на несигурност во контактите со другите луѓе. Вие како родители, може многу да му помогнете што помалку болно мине низ овој нормален развоен процес.

Прочитај повеќе

Категории

Пребарување

Популарни статии

Последни статии

Популарни тагови

Архива