Наши едукации

Излезете од лавиринтот на анскиозноста и паничните напади

Веќе извесно време чувствувате интезивни телесни тегоби: забрзана работа на срцето без некоја видлива причина, стегање во пределот на градите, чувство на недостаток на воздух и гушење... Чувствувате и ментални тегоби: вознемиреност, многу нереални стравови и чувство на нејасност...

Зголемете ја својата самодоверба

Колку пати самите за себе си кажавте дека сте бескорисни, безвредни, непривлечни, губитници? Низ животот се движите сосема уверени дека другите ве сметаат за неспособни и неуспешни. Сте ја загубиле својата лична моќ и независно каква одлука да донесете или по кој пат да тргнете, мислите дека ќе згрешите.

Работилница со Милка Ололска

Вашите најболни и најпотиснати чувства се вашите внатрешни деца. Тие во себе го носат вашиот страв, лутина, срам, очајност, тага, осаменост, отфрленост, напуштеност...

Замолчете го внатрешниот критичар и зголемете ја својата самодоверба

На оваа работилница, која ќе се одржи на 19ти Јуни 2017 година, од 18:30 – 20:30 часот, во Јавна Соба во Скопје, низ бројни испробани вежби, техники, и методи кои на едукативната работилница ќе ви бидат презентирани, ќе ви помогнеме да научите како внатрешниот критичар да го замолчете и како да си зголемите вашата самодоверба

Справете се со негативните мисли и убедувања

Време е од  хаосот  на негативни мисли и убедувања да се ослободите, независно што свесно не сте избрале да ги имате. Ако сакате да живеете опуштено, слободно, на начини кои вие ги сакате, дојдете на нашата едукативна работилница и научете како од нив да се ослободите.

Справете се со анксиозноста и паничните напади

Дојдете на оваа работилница, која ќе се одржи на 22ри Мај (понеделник) од 18:30 до 20:30 часот, во Јавна Соба (Public Room) во Скопје, за да на конретен начин со помош на лесно применливи техники и методи, научите како ефикасно да се справите со анксиозноста и паничните напади.

Справете се со потиснатите емоции - запознајте го вашето внатрешно дете

Да се сакате себе значи да се негува детето кое некогаш сте биле. Сето она што го сметате за страшно, во својата длабочина е само безпомошно дете на кое му е потребна вашата помош.

Ослободете се од вашите емотивни и ментални блокади

Преокупирани сте и со себе и со години ги носите вашите животни приказни, емотивната врзаност, убедуваањата...

Ослободи се од товарот на непотребните грижи

Секој ваш ден започнува и завршува со зборовите: „што ако....?“ Што ако се разболам , остарам и станам безпомошен? Што ако умрам пред децата да пораснат? 

Заслужувате живот ослободен од анксиозност и панични напади

Секојдневно, од час во час окупирани сте со вашата внатрешна вознемиреност, напнатост, растрепереност, тескобност. Анксиозноста станала вашето секојдневие. Заслужувате да живеет живот ослободен од анксиозност и панични напади.